Glem alt om at tage gadekrydset med hjem

Fødevarestyrelsen bliver kimet ned af velmenende cyrevenner, som har forelsket sig i et gadekryds på charterrejsen. Men det kan blive både dyrt og farligt at tage dyret med hjem.


Glem alt om at tage gadekrydset med hjem

06.08.12 | 15:18 af mbk


Det kan være farligt for folkesundheden at tage et dyr med hjem fra rejsen

Fødevarestyrelsens kundecenter bliver i disse dage kimet ned af ofte ulykkelige danske turister, der har forelsket sig i en pjusket hundevalp på et marked eller en forsømt baggårdskat under de fremmede himmelstrøg.

Behjertet og velmenende ønsker de nu at give dyret en tryg opvækst i Danmark.

Men i Fødevarestyrelsen advarer dyrlæge og souschef Stig Mellergaard mod at forsøge sig som barmhjertig dyreven i udlandet.

Hundegalskab i bagagen

-Det er både dyrt og besværligt. Dyrene skal chipmærkes og vaccineres mindst tre uger, før de kan komme ind i Danmark. Men ved at importere selv nok så søde gadekryds, løber man samtidig en stor risiko for at få indført sygdomme, som kan overføres til mennesker - heriblandt rabbies, som medfører døden, hvis man bliver smittet.

- Problemet er, at rabies eller andre alvorlige sygdomme kan udvikle sig, efter man er kommet hjem. Med stor risiko for både dyr og mennesker. Så vores råd er, at hvis man ønsker at gøre noget godt for en hund eller en kat, kan det ske ved at hente dem på et dyreinternat hjemme i Danmark, lyder anbefalingen fra Stig Mellergaard.

Mest læste - top 3

2 Muldvarpens fjende nummer 1 Muldvarpens fjende nummer 1

04.12.14 | 08:59

3 Hestelov presser rideklubber Hestelov presser rideklubber

10.12.14 | 12:17

Se også...

Til toppen