Ejere på landet får spildevands-påbud

Kloakmestrene har udsigt til et travlt efterår. Kommuner er nemlig begyndt at sende påtaler og påbud ud til ejere på landet
Hus | kpc
Danske Kloakmestres formand, Verner H. Kristiansen, forudser travlhed for brancheorganisationens omkring 500 medlemmer i løbet af efteråret. Masser af spildevandsanlæg i det åbne land lever ikke op til kravene.
Danske Kloakmestres formand, Verner H. Kristiansen, forudser travlhed for brancheorganisationens omkring 500 medlemmer i løbet af efteråret. Masser af spildevandsanlæg i det åbne land lever ikke op til kravene.
Påbuddene er begyndt at hagle ned over ejere af ejendomme i det åbne land. Det gav stort ryk-ind hos Danske Kloakmestre, som tog på turné på landets største dyrskuer.

Kommunerne er begyndt at sende påtaler og påbud ud til ejere på landet med krav om bedre rensning af spildevandet.

- Vi har ikke lavet statistik på mængden. Men det er vores helt klare opfattelse, at over halvdelen af dem, vi har været i forbindelse med hen over sommeren, har fået påbuddet. Det betyder typisk, at der er seks måneder til at få tingene i orden. Og derfor ligner det et travlt efterår for vore medlemmer, konstaterer Verner H. Kristiansen, formand for Danske Kloakmestre.

Kloakmestrene har deltaget i landets tre største dyrskuer med information blandt andet om, hvordan man griber det an med spildevandsrensning i det åbne land. Og flere end hver anden af de mange, der kiggede ind på Danske Kloakmestres stand i Roskilde, Odense og Herning, har allerede påbuddet fra kommunen hængende over hovedet.

- Det er helt klart, at det begynder at stramme til for rigtig mange med udskiftning til en bundfældningstank, der opfylder lovkravene. Hos Danske Kloakmestre skønner vi, at i omegnen af 150.000 ejendomme har et spildevandsproblem. Og altså behov for udskiftning af en gammel septiktank, trixtank eller en anden bundfældningstank, som simpelthen ikke lever op til nutidens krav, siger Verner H. Kristiansen.

Læs mere på maskinteknik.dk


Læs denne artikel på dit foretrukne medieFritidsmarkedet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Maskiner på auktionNyhed