Mineralautomat til får og kvæg med store horn

Mineralfoderautomaten er velegnet til besætninger af får og kvægracer som for eksempel skotsk højland.


Mineralautomat til får og kvæg med store horn

21.08.12 | 13:56 af FM


Nytænkt foderautomat giver flere muligheder for tildeling af mineraler til græssende husdyr

Vitfoss lancerer i samarbejde med enAgro en helt ny mineralfoderautomat, BasisFeeder, der er baseret på et velgennemprøvet koncept i USA. Den nye automat vil gøre den korrekte anvendelse af ædelystmineraler mulig for endnu flere besætninger, specielt for fårehold og for kvægbesætninger, hvor dyrene har store horn.

Mineralerne er i BasisFeeder beskyttet mod regnvand og gødning af en gummiplade, som dyrene blot skubber op med hovedet. Under gummipladen er automaten opdelt i tre rum á 17 liter. Det svarer til tre gange 40 kg ædelyst-mineraler. Opdelingen giver mulighed for at tilbyde forskellige mineraltyper på én gang.

I de tre rum kan man også sætte mineralspande med en diameter på op til 30 cm. På denne måde bevarer de melasserede mineraler en appetitligt fugtig overflade.

BasisFeeder er lavet i kraftig plast samt gummi. Automaten vejer godt 18 kg, er 80 cm bred og cirka 34 cm høj. På grund af de skrå kanter og højden vil dyrene hverken tippe den omkring eller træde op i den. 

BasisFeederens specielle trekantede facon med runde kanter gør, at den kan fungere som holder til mineralspande, gør den billig at transportere, giver en høj kapacitet trods små dimensioner og er én af årsagerne til, at slutprisen er relativt lav. Derfor er BasisFeederens specielle facon patenteret. 

Vitfoss fortsætter med at forhandle enAgros MicroFeeder, MineralRocker, som der er solgt ca. 8.000 stykker af i Danmark. MineralRockeren er baggrunden for udbredelsen af ædelyst-mineraler i Danmark og i en række andre europæiske lande.

BasisFeeder er i forhold til MineralRockeren specielt velegnet til kvæg med horn samt får, men den er ikke velegnet til heste eller placering inde i stalden.

Mest læste - top 3

1 Plæneklip med over 180 km/t Plæneklip med over 180 km/t

09.04.14 | 14:47

2 Skat på jagt Skat på jagt

16.04.14 | 12:14

3 Ideer til det lille landbrug Ideer til det lille landbrug

16.04.14 | 11:19

Se også...

Klip græs og trim kanter samtidigt

Klip græs og trim kanter samtidigt

24.04.14 | 08:13  Amerikanerne er gode til at finde på ting, der gør livet lidt lettere. Som for eksempel motorplæneklipperen, der kom frem allerede for over 60 år siden. Eller som den kanttrimmer, som Kim Baagø, direktør i Kiba Parkmaskiner, har hentet hjem fra USA. Peco Z-Trimmer, som den hedder, kan sæ...

Gamle maskiner efterlyses

Gamle maskiner efterlyses

24.04.14 | 08:03  Landsskuepladsen i Herning er tæt på at kunne melde udsolgt, når det gælder stande i forbindelse med Landsskuet 2014, der holdes 3.-5. juli. Det nationale dyrskue bugner således igen med masser af splinternye maskiner, men i år er der også særlig fokus på gamle landbrugsredskaber. ...

Loppemarked på sjællandsk

Loppemarked på sjællandsk

23.04.14 | 08:37  I det vestlige Danmark har idéen med at fylde bilens bagagerum og drage på bagagerumsmarked fået godt fat. Og nu skal konceptet afprøves i det sjællandske, idet både Bakken og Tisvildeleje vil danne ramme om det, som ophavskvinden Lilli Henriksen kalder carbootsale. I en pressemeddelelse ...

Til toppen