Abonnementsartikel

Der er glæde hos arrangørerne af Broholm Horseshow, efter at det torsdag blev meldt ud fra SEGES og Rideforbundet, at der ikke er fundet nye tilfælde af den aggressive Herpes virus 1, og anbefalingen om at undgå gruppeopstaldning nu er ophævet.

- Det er en kæmpe lettelse, siger stævnearrangør Anne Lütken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har jo selvfølgelig fulgt udviklingen med stor bekymring. Gud ske lov kan vi alle nu ånde lettet op, men vi ta'r selvfølgelig stadig vores forholdsregler.

Desinfektion og erklæringer

Det betyder, at når regerende mester, Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy, og de andre fantastiske dressur og paradressurprofiler, der har meldt deres ankomst på Broholm, trækker ind i stalden, så er alle boksene blevet desinficeret efter opsætning. Staldene har samtidig været lukket for heste udefra i ugerne efter de første udbrud, så arrangørerne kan med sikker hånd byde velkommen til de berømte firebenede i stalden.

Broholm Horseshow følger derudover den anbefaling om en tro- og love erklæring, rideforbundet og SEGES er kommet med angående, hvor den ansvarlige for hesten underskriver, at der ikke er tegn på smitsom sygdom i stalden/besætningen, hvor den kommer fra, samt at der er taget temperatur på hesten i 10 dage op mod samlingen, hvor temperaturen ikke har været 38,3 C eller der over.

DM i dressur for 15. gang

I år er det 15. gang at Broholm Gods lægger rammer til de danske mesterskaber i dressur, og igen i år er det et stjernespækket felt, der stiller til start i DM klasserne for dressur og paradressur og Agria U25 mesterskab. Udover at rytterne rider om dansk metal, er Broholm Horseshow i år også udtagelsesstævne til World Equestrian Games i Tryon, USA, så Anne Lütken og alle de frivillige, der hvert år er krumtappene i afviklingen af stævnet glæder sig til at se en masse fantastisk sport.

- Der er altid garanti for nogle fremragende præstationer i alle klasserne, så jeg glæder mig til at byde rytterne velkommen i parken til nogle skønne dage med masser af gode sportslige præstationer, siger Anne Lütken.