Abonnementsartikel

Nu stiger risikoen for omsyn. Indtil videre har bilister med mindre anmærkninger fået en betinget godkendelse af bilen, hvis de sørger for at få mindre fejl og mangler ordnet på et værksted.

Men med nyt EU-direktiv, der nu træder i kraft for at ensrette bilsyn på tværs af landegrænserne i EU, bliver indsatsen mod selv mindre fejl skærpet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det forklarer landets største synsvirksomhed, Applus Bilsyn, der samtidig fortæller hvilke fejl, som i fremtiden udmønter sig i et omsyn.

- Med de nye minimumsregler fra EU vil blandt andet fejl på lygterne og dækkene resultere i omsyn. Normalt har to tredjedele af biler indkaldt til bilsyn fejl på lygterne, og derfor er det oplagt, at rigtig mange fremover skal til omsyn på grund af mindre lygtedefekter. I alt estimerer vi, at omsynsprocenten og antallet af syn i branchen kommer til at stige med omkring 30 procent, siger Lars Kiholm, teknisk chef hos Applus Bilsyn.

Antallet af omsyn i Danmark ligger årligt på omkring 260.000. Med en stigning på cirka 30 procent vil det medføre omkring 80.000 ekstra omsyn.