Abonnementsartikel

Danmarks største dyrskue for heste - Landsskuet i Herning - bliver endnu større, når omkring 600 heste fra hele landet samles den 5.-7. juli.

Til selve bedømmelsen er der tilmeldt 355 heste, hvilket er syv mere end sidste år - og det højeste antal i nyere tid. Blandt de 23 hesteracer i kataloget skiller især den islandske hest sig ud. Avlerne har traditionelt højst udstillet 20 repræsentanter, men bliver i år for første gang klart den talrigeste race med ikke mindre end 51 heste.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Dansk Islandshesteforening har i år 50 års jubilæum, og udstillere havde derfor et mål om at fylde en hel stald og måske endda nå op på 50 dyr. Og det er altså faktisk lykkedes, siger Bjarne Poulsen fra Dansk Islandshesteforenings dyrskueudvalg.

Ridefinaler under Landsskuet

To andre racer, der fejrede jubilæum sidste år, viser, at antallet af heste også sagtens kan fordobles til rekordhøjde året efter festlighederne. Frieser-folket stiller med 19 heste, mens Shire, der er verdens største hest, kan beundres i ni eksemplarer.

Udover de mange avlsheste, der bedømmes på åbningsdagen torsdag, deltager der traditionen tro også yderligere mindst 50 heste i Landsskuets store dyrskueshow fredag og lørdag. Og da Dansk Ride Forbund har valgt at flytte deres landsdelsfinaler til Landsskuet forventes op mod 100 ekstra heste at være med på Landsskuepladsen.

Hestesommer i Herning

De i alt cirka 500 heste er i øvrigt ikke sommerens eneste hesteaktivitet i Herning. I denne og den kommende uge holder Dansk Islandshesteforening henholdsvis kåring og udtagelsesstævne på Landsskuepladsen, som ugen efter Landsskuet også danner ramme om DM for islandske heste.

Og senere i juli fejrer Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark sit 50 års jubilæum i Herning med et stort, internationalt show.