Abonnementsartikel

Når Stemas rykker ind på entreprenørmessen E&H 2018 i Herning om et par uger, bliver det med servicefolkene i centrum.

- Det er jo servicemontørerne, der har den helt direkte kontakt til maskinførerne, når de kommer rundt og afhjælper problemer. Derfor vil vore servicemontører, reservedelsfolkene og aftersales-medarbejderne være vore stjerner på E&H, fortæller salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

El vokser

Stemas møder med det, som salgsdirektøren betegner som "hele paletten af maskiner".

- Vi har nogle af de stærkeste brands både når det gælder minigravere med Yanmar, Weidemann-læssemaskiner, komprimeringsudstyr fra Ammann, Bergmanns dumpere og seneste skud på vores import-stamme, det store program i generatorer fra det spanske topmærke Himoinsa. Det hele kommer med. Og så sætter vi specielt fokus på el-drevne maskiner, som vi simpelthen liner op i en stor kreds, siger han.

El-delen vokser til stadighed hos Stemas, som på E&H har mulighed for at præsentere både elektriske læssemaskiner, elektrisk drevne minigravere og også el-drift på dumperfronten. Nogle maskiner er fuld-elektriske med batterier. Andre er hybrid-modeller med mulighed for enten at køre konventionelt med dieselmotor, eller sætte stikket i og slå over på 7,5 kW el-motoren.

Hybrid-graveren Yanmar ViO 12 får i øvrigt selskab i Herning af den endnu mere elektriske ViO 08, som er en ren el-maskine.

- Det er jo praktisk, at vi har Himoinsa-generatorer med på produktlisten og også med på E&H. Så kan vi selv generere strøm til Yanmar hybrid-gravemaskinen, konstaterer Robert Kjærgaard.