Abonnementsartikel

Højsæsonen for dyr på internaterne tager fart hen over sommeren, og det er især katte og killinger, der har brug for hjælp.

- Sommeren er den mest hektiske tid på året for vores internater. Vi får mange svigtede killinger ind over sommeren, og vi ser desværre ofte, at de bliver efterladt i plastikposer og papkasser uden deres mor, fortæller Jens Jokumsen, chef for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse, og understreger, at de erfarne internatsmedarbejdere er hverdagens helte for de svigtede dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Starter i juni

På alle Dyrenes Beskyttelses syv internater er det i juni, det begynder at tage fart med de mange hjælpeløse dyr, der har brug for omsorg og kærlig pleje. Når dyrene kommer på internat, skal alle gennem et sundhedstjek af dyrlægen, passes, behandles og plejes, inden de skal videre ud i nye familier.

De mange katte, hunde, kaniner, marsvin og andre smådyr, der kommer på vores internater, er alle tilovers. De har været uønskede, eller også har deres familier opgivet at passe dem, siger han.

Flest om sommeren

Han tilføjer, at tendensen med at dumpe dyr er størst i sommeren. Det er nemlig den tid af året, hvor kattene formerer sig mest.

- Katte kan få flere kuld hen over sommeren, og hvert kuld kan være på mange killinger. Mange af dem er uønskede, når de bliver født, og ingen vil tage sig af dem. Derfor er der nogle mennesker, der vælger at skille sig af med dem, for eksempel ved at efterlade dem i en papkasse, hvilket er helt uacceptabelt forklarer Jens Jokumsen.

Han tilføjer, at det kræver rigtig mange ressourcer, og er en stor udfordring for internaterne at finde plads til så mange dyr, som også skal socialiseres og have opbygget tillid og tryghed til mennesker.