Abonnementsartikel

En fælles turismeudviklingsplan for Danmarks vestkyst er netop offentliggjort.Thisted, Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn Kommuner er blandt de aktive parter i udviklingsarbejdet, som frem mod 2025 skal gøre Vestkysten til en førende kystdestination i Nordeuropa

Udviklingsplanen for Vestkysten, der i dag er præsenteret for erhvervsminister Brian Mikkelsen, sætter mål for turismens vækst og udvikling. Vestkysten skal opleves som en samlet attraktiv turistdestination med stærke feriesteder og naturen som hovedattraktion. Væksten skal ske gennem tættere samarbejde langs hele kysten og en fokuseret udvikling af 18 udvalgte feriesteder. I Nordjylland drejer det sig om Skagen, Hirtshals og Tversted, Lønstrup, Løkken, Blokhus, Slettestrand og Thorupstrand, Klitmøller og Vorupør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nordeuropas førende feriested

Den fælles vision er, at Vestkysten allerede i 2025 er blandt Nordeuropas førende kystdestinationer og en drivkraft for vækst i turismen i hele Danmark. Konkret skal overnatningskapaciteten udvides, løftes og differentieres, så antallet af overnatninger på Vestkysten stiger med 3,3 procent om året. Omsætningen skal tilsvarende øges 4 procent årligt.

Naturen i hovedrolle

Den vilde og uberørte natur langs Vestkysten er et trækplaster. Bevarelsen og beskyttelsen af naturen er derfor et vigtigt omdrejningspunkt. Fri adgang til de storslåede landskaber skal sammen med autentiske bymiljøer, levende byliv og kulturoplevelser danne rammerne om en moderne dansk kystferie.

Derudover fokuserer planen i høj grad på udvikling af oplevelser og tilbud i "spor", der inviterer vestkystturisten til at bevæge sig mere langs kysten.

Investeringer er afgørende

Realisering af udviklingsplanen kræver investeringer i turismen. Vestkysten skal udvikle feriehusturismen som den primære overnatningsform, og samtidig skabe grundlag for investeringer i andre overnatningsformer.

Et mere varieret overnatningstilbud skal tiltrække nye målgrupper med et højere forbrug. Det stiller krav om målrettede indsatser, som skal skabe det ønskede kommercielle fokus og produktfornyelse. Der skal være tættere samspil mellem offentlige parter, fonde og private investorer.