Abonnementsartikel

Madbazaren på Hjørring Dyrskue byder på en kulinarisk rejse, hvor du kan se, dufte og smage på noget af det bedste af Dansk Landbrug og få historien bag produktet, direkte fra producenten. Sådan lyder det begejstret fra Hjørring Dyrskue, der kan melde om ny rekord med 40 fødevarestande.

Madbazaren er generelt et hit hos gæsterne på dyrskuet, så arrangørerne bag Hjørring Dyrskue har valgt, at give udstillingen mere plads i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En stand med hamp

I år er et af temaerne i madbazaren hamp, hvor Møllerup Gods deltager med en stand med hampprodukter, og lørdag den 23. juni kl. 13.00 kommer kokken Per Mandrup, direktør for Smagens Univers og laver smagsprøver med hamp.

Køkkenchef Anders Johst fra Villa Vest kommer nogle timer både fredag og lørdag og laver smagsprøver af fortidens grøntsager - gulerødder, rødbeder og spidskål. Frøene er fra Nordisk Genbank, Svalbard og avlet hos Den Grønne Vogn i Lønstrup.

Et andet tema i år er madspild. Mette Brix og hendes hold kommer begge dage og tryller lækre retter frem af rester. Derudover byder madbazaren blandt andet på en krydderurtestand med Kirsten Holst og en grødbar, hvor man kan smage grød fra Aurions grødblandinger.

Hjørring Dyrskue finder setd den 22. og 23. juni.