Abonnementsartikel

I det hele taget gjorde vores danske atleter i form af Matthias Ringsholt, Mads Pedersen, Esben Pedersen og Martin Olsen det rigtig godt i weeekendens konkurrencer på Roskilde Dyrskue. Esben var eneste danske deltager i fredagens Rookie-konkurrencer, og der er ingen tvivl om, at Esben i den grad var kommet i ilden. Trods fin opbakning fra de danske tilskuere endte Esben på en 6. plads. Øverste og velfortjente podieplads gik til Emil Hansson fra Sverige, der samlet klarede alle fire discipliner på 1:08:89 minut.

Fredag eftermiddag bød på holdkonkurrencer, og endnu engang blev de øverste pladser domineret af Sverige med Norge på en tredieplads

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spænding i luften

Der var spænding i luften, da de individuelle konkurrencer gik i gang lørdag, og der blev da også sat flere nationale rekorder, ligesom der blev givet op til flere diskvalificeringer undervejs. Det skete enten fordi øksen kom for tæt ved fødderne i disciplinen Underhand Chop, eller fordi tiden på maksimalt tre minutters varighed i de forskellige discipliner blev overskredet. Det var specielt disciplinen Springboard, der voldte Matthias Ringsholt problemer, hvilket var ærgeligt, da han klarede sig fint lige indtil denne disciplin.

Sverige tredobbelt mester

Men under alle omstændigheder var der ingen tvivl: Sverige har i den grad en talentmasse, der i år viste sig uovervindelig. De tre øverste podiepladser blev alle besat af svenskere med Pontus Skye på førstepladsen, Calle Svadling på andenpladsen efterfulgt af Hans-Ove Hansson på trediepladsen. Matthias Ringsholt sluttede som nummer otte, og Martin Olsen endte på en trettendeplads. Esben og Mads Pedersen stillede ikke op i de individuelle konkurrencer.

De næste konkurrencer bliver VM i Stihl Timbersports, der kan opleves den 19 - 20 oktober i Liverpool.