Abonnementsartikel

VM-turneringens 64 kampe spilles på 12 stadioner, hvoraf de otte har valgt DLF som græsfrøleverandør. Det betyder, at der skal spilles på græs fra DLF i 44 af de 64 kampe, inklusiv åbningskampen, semifinalerne og finalen. Derudover har to ud af tre af de 32 base camps og halvdelen af træningsbanerne græs fra DLF. Det skriver DLF i en pressemeddelelse.

Hele vejen til finalen

DLFs 4turf - de særlig robuste sorter - spiller en stor rolle i turneringen, da seks stadioner; Luzhniki, Saint Petersburg, Ekaterinburg, Kazan, Sochi og Saransk har valgt frøblandinger med 4turf til deres stadioner. Under de lokale forhold med en lang kold russisk vinter, er de russiske banamanagers, ifølge DLF, på udkig efter plænegræs, der kan præstere selv under kolde forhold med dårlige vækstbetingelser. Under sådanne forhold har 4turfsorter en klar fordel frem for traditionelle sorter. Med deres store stresstolerance, hvor de er ekstra hårdføre over for kulde, tørke og svampesygdomme, er disse sorter et godt valg for banemanagerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kunde i over 10 år

Vladislav Lysenko er chef groundsman hos FC Locomotiv Moskva og har ansvaret for klubbens kampstadion og Bakovka træningscenter, der stiller fodboldbaner til rådighed for både det iranske landshold og turneringens dommere til at træne på. Vladislav har været kunde hos DLF i over 10 år.

- Vi er ret stolte over at være nogle af de første fodboldklubber, der bruger græsblandinger med 4turf sorter. Med udgangspunkt i vores erfaringer og det specielle russiske klima har vi valgt at bruge en blanding af 4turf sorter til vores baner fordi de har en god fremspiring og etablerer sig bedre ved lave temperaturer end andre sorter. Derfor har vi større sikkerhed for et godt resultat selv i det tidlige forår eller sene efterår, der giver os de største udfordringer. Personligt har jeg samarbejdet med DLF i over 10 år, og jeg er vældig godt tilfreds med deres produkter og løsninger til vores sportsplæner, siger Vladislav Lysenko.