Abonnementsartikel

Enhver, der har været på Landsskuet i Herning ved, at en lang dag på dyrskuet omgivet af mennesker, dyr og brølende maskiner kan være en varm og overvældene affære. Ganske som det skal være på et dyrskue. Men så kan det være rart at finde et grønt åndehul, hvor man kan koble fra og hvile fødderne.

Et sådan sted er Landsskuets Have- og naturudstilling, som i år byder på to nye indgangspartier, der vil fremhæve den smukke udstilling, så trængende gæster kan finde frem til det rolige og grønne åndehul. Bag de nye indgangspartier står pilefletter Anne Mette Hjørnholm, der er gennem 20 år har været koordinator af have- og naturudstillingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Have- og naturudstillingen er Landsskuet åndehul. Her kan man sætte sig ned og nyde det, og måske få inspiration til haven derhjemme, fortæller Anne Mette Hjørnholm.

- Vi har både haveudstillinger og den vilde natur. Vores haver er ikke super friserede, der må gerne være lidt spontan vækst. Det skal være en have, man kan nyde, understreger hun.

Masser af aktiviteter

Udover blomster og natur vil området også bære præg af en række aktiviteter med blandt andet bålpladser samt arrangementer med både jægere og lystfiskere. Men for at gøre opmærksom på området, som man nemt kan overse, når Landsskuet kører for fuldt tryk, har Anne Mette Hjørnholm valgt at udnytte sine evner som pilefletter.

- I år har vi valgt at lave nogle indgangspartier, som jeg fletter i piletræ. Det skal være nogle indgangspartier, hvor folk stopper op og tænker "hvad Søren er det?"

Et kig ind i haven

Anne Mette Hjørnholm har blandt andet ladet sig inspirere af kinesiske haver, hvor man ofte har en rund åbning, der giver et specielt "kig" ind i haven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har genbrugt noget pil, vi havde i forvejen. De groede ikke særligt godt, så jeg hev dem op og flettede dem, og nu er de genopstået som en port, siger hun.

Så når dine fødder er ømme og det ringer for dine ører, så træd gennem pileporten og find et øjebliks ro.