Abonnementsartikel

Vinderen af årets danske Melodi Grand Prix, Rasmussen, var populær blandt tv-seerne over hele Europa med sin vikinge-sang, Higher Ground. Den kan opleves live i Herning den 6. juli, når Rasmussen som en del af Landsskuets program fredag eftermiddag giver koncert som optakt til det store, traditionsrige hesteshow.

Det indledes med en optræden af hele 63 islandske heste i Landsskuets Store Ring. Det sker til tonerne af Higher Ground, da hesteracen regnes som vikingernes hest. De islandske heste fylder i det hele taget godt på Danmarks største dyrskue for heste, hvor omkring 500 heste fra hele landet samles den 5.-7. juli.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flest islændere

23 hesteracer er tilmeldt selve bedømmelsen, og her skiller især den islandske hest sig ud. Avlerne har traditionelt højst udstillet 20 heste af vikingeracen, men den bliver i år for første gang klart den talrigeste race med ikke mindre end 51 heste.

- Dansk Islandshesteforening har i år 50 års jubilæum, og udstillere havde derfor et mål om at fylde en hel stald og måske endda nå op på 50 dyr. Og det er altså faktisk lykkedes, siger Bjarne Poulsen fra Dansk Islandshesteforenings dyrskueudvalg.

Udover de 51 islandske heste, der skal bedømmes, deltager yderligere 10 repræsentanter for racen i selve showet, ligesom en af Landsskuets kapervogne med to islandske heste er med i Store Ring. I showet giver hestene blandt andet eksempler på de mange gangarter, som racen er kendt for.

Ridefinaler under Landsskuet

Udover de 355 avlsheste, der bedømmes på åbningsdagen torsdag, deltager der også yderligere mindst 50 heste i Landsskuets store dyrskueshow fredag og lørdag.

Og da Dansk Ride Forbund har valgt at flytte deres landsdelsfinaler til Landsskuet forventes op mod 100 ekstra heste at være med på Landsskuepladsen.