Abonnementsartikel

Den 1. maj blev det mindst 1.000 kr. billigere om året at have en varmepumpe for en gennemsnitlig husstand. Elvarmeafgiftens nedsættelse betyder besparelser på elregningen for de boligejere med elvarme - enten i form af varmepumper eller elradiatorer.

Energiselskabet OK, som er en stor spiller på varmepumpemarkedet, håber, at nedsættelsen vil sparke yderligere gang i markedet for varmepumper og dermed den grønne omstilling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mener, det er meget positivt for de boligejere, der har investeret eller kommer til at investere i en varmepumpe, siger Klaus Kjær, markedschef i OK.

Besparelse på mindst 1.000 kr.

Elvarmeafgiften betyder, at de husstande, som har el i opvarmningen og bruger over 4.000 kWh om året, får en lempelse hver måned.

- Det er glædeligt for boligejerne, at det nu er blevet billigere at have varmepumpe. Med vores erfaring i forhold til varmepumpeløsninger, vurderer vi, at en besparelse på 1.200 - 1.400 kr. per år er realistisk for en gennemsnitlig husstand. Med en levetid på over 20 år på en varmepumpe, giver det en besparelse på over 20.000 kr, siger Klaus Kjær.

Halvering

Forbrugeren sparer med den nye aftale 65 øre pr. kWh, men OK's markedschef mener, at prisen skal sænkes yderligere, hvis varmepumperne skal have kraftigere medvind. I forhold til energiudspillet, der lige nu debatteres på Christiansborg, lægges der op til en halvering af elvarmeafgiften fra cirka 30 øre/kWh til cirka 15 øre/kWh fra 2021.

- Hvis det forslag bliver vedtaget i den nye energiaftale enten nu eller på den anden side af sommerferien, giver det boligejerne en endnu større grund til at vælge en varmepumpeløsning, siger Klaus Kjær.