Abonnementsartikel

Både stemning og vejr var i top på de to dyrskuedage i Hjørring. Da billetsalget blev gjort op lørdag eftermiddag, havde ca. 26.000 personer gæstet årets dyrskue. Det fine besøgstal og det vellykkede dyrskue gav anledning til stor glæde i LandboNord.

- Det er skønt at se, at alle vores forberedelser bærer frugt, og at så mange folk har valgt at bruge en dag eller to på dyrskuet. Med så mange glade gæster og udstillere kan jeg ikke være andet end tilfreds. Jeg tror helt klart, at folk har fået en god oplevelse med sig herfra, siger dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen fra LandboNord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flot opbakning til dyrskuet

Der var stor opbakning til dyrskuet i år med en flot tilmelding af dyr og fremgang i alle de andre udstillinger. Der var stor aktivitet på pladsen begge dage, og specielt Outdoorudstillingen og Madbazaren var meget populære stop blandt dyrskuegæsterne.

- Vi har været begunstiget med godt vejr, mange gæster og glade udstillere. Så alt i alt synes vi, at dyrskuet i år har været en stor succes. Der er selvfølgelig altid nogle ting vi skal have justeret, men vi kan se at vores nye tiltag som for eksempel Outdoor virkelig hitter, så det er vi glade for. Og så skal der selvfølgelig lyde et stort tak til alle udstillere for, at vi kan holde så flot et dyrskue, siger næstformanden for dyrskuebestyrelsen, Jørgen Larsen.

Og vinderne blev?

Bedømmelserne og præsentationerne i de forskellige arenaer blev afviklet planmæs-sigt, og niveauet blandt de udstillede dyr var igen i år meget højt.

Titlen som Miss Vendsyssel (landsdelens smukkeste malkeko) gik til Alstrup IS.

Bedste Interbreed besætningsgruppe gik til Neergaard Charolais. Hos kødkvæget gik bedste besætningsgruppe til Rasmus Kirk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedste hundyr inden for kødkvæg gik til Møgelmose Charolais, mens bedste tyr gik til Pallas Charolais.

Blandt hestene gik prisen for skuets bedste hoppe til Victor Høegh Abrahamsen, mens skuets bedste hingst gik til Preben Olesen.

Rekordmange skoleelever

Mere end 4.350 skoleelever gæstede dyrskuepladsen fredag, hvor de både kunne gå på skattejagt, komme tæt på de flotte dyr, prøve at sidde i store landbrugsmaskiner og meget andet. En række af klasserne gik også i Madbazaren, hvor de fik lejlighed til at lære lidt om fødevarernes oprindelse og fik tips og tricks til madlavning.