Abonnementsartikel

Henover de senere år har et stort antal danskere fået smag for den lille familiebil, der er billig i både pris og brændstof. Men med den lille bil vælger mange samtidig at parkere drømmen om camping, fordi de tror, at bilen ikke er stærk nok til at trække en campingvogn.

Men det er en fejl, lyder det fra Camping Branchen. Sagen er nemlig, at der i dag produceres stadig flere campingvogne, som kan spændes på den lille familiebil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Campingforhandlerne har for længst indset, at mange køber mindre biler, og derfor har forhandlerne også tilpasset udvalget af campingvogne, så der er gode tilbud til ejeren af den lille familiebil. Nu mangler vi bare, at dem med de små biler opdager det, siger Jesper Behrensdorff, formand for Camping Branchen.

Ikke komfort-kompromis

I dag kan man finde nye små campingvogne fra cirka 60.000 kr. med en egenvægt på helt ned til 550 kilo. Dertil kommer omkring 300 kilo i lastevne, hvilket giver en samlet totalvægt på omkring 850 kilo. En vægt, som mange af de mindre bilmodeller sagtens kan trække. Og selvom det er en lille campingvogn, som spændes bag på familiebilen, så behøver det ikke gå ud over komforten, understreger Jesper Behrensdorff.

- Hvis man ikke har set en campingvogn indvendig i flere år, så vil man højst sandsynlig blive overrasket over, hvor meget der er blevet produktudviklet på nutidens vogne. Selv de mindste vogne er indrettet med stor omtanke, og det betyder, at også de små vogne føles behagelige og rummelige, siger Jesper Behrensdorff, der dog samtidig opfordrer til, at man altid tænker et fortelt med ind i sine campingplaner.

- Vælger man en lille campingvogn, så er et godt fortelt uvurderligt, fordi det er her, at du får det ekstra rum, som familien kan samles i.