Abonnementsartikel

Drømmer man om at vende tilbage til 1950'erne, 60'erne og 70'erne, så er det nu muligt. Køkkenproducenten Kvänum har designet en kollektion af retrokøkkener, som rækker helt tilbage til 1940'erne.

Kvänum har specialiseret sig i at indrette stilrene køkkener med historiske referencer, der omhandler detaljer som overskabe med skrå vinkler og små integrerede viktualieskuffer i glas eller træ, glatte, lakerede skydelåger i støvede grå, grønne og blå nuancer, overskabe helt til loft og meget mere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Retrobølgen ruller stadig og der vil altid være mennesker, som ønsker at skabe en autentisk rød tråd igennem deres bolig. Har man for eksempel investeret i et smukt funkishus eller en lejlighed fra 1940'erne eller 1950'erne, så giver det god mening, at bevare husets sjæl med et køkken, der refererer til perioden, forklarer Kvänums danske marketingchef, arkitekt maa Dorthe Due Theilade.

Fremgang og optimisme

Stilen fra den epoke i dansk designhistorie, hvor nye materialer kom til og hvor fremgang, optimisme og tro på fremtiden herskede, er ifølge Kvänum aktuel igen - dog med et moderne og opdateret indhold samt ekstra fokus på funktionalitet og håndværksmæssig kvalitet bag skabslåger og i skuffer.

- Kvänum har køkkener, der rammer ned i alle tids-og stilperioder fra klassiske herskabskøkkener, over rustikke landkøkkener, til 80'er minimalisme og cool 40'er-, 50'er- og 60'er-look. Det betyder, at man kan vælge at være hundrede procent trofast overfor husets arkitektur eller at skabe et mere stiliseret køkkenunivers, hvor man nøjes med referencer til epoken, siger Dorthe Due Theilade.