Abonnementsartikel

Der bliver fyret op under de helt store landbrugsmaskiner og hygget igennem i hestestalden, når Dalum Landbrugsskole i næste uge byder ca. 40 unge mennesker velkommen til skolens to sommercamps, Camp Dalum og Dalum HorseCamp.

- Vi glæder os rigtig meget til at byde deltagerne velkommen. Det bliver en uge fyldt med oplevelser, nye kammerater og masser af hygge, lover uddannelsesleder Line Østergaard Nielsen, som har været med til at planlægge skolens to sommercamps.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hesten i centrum

På Dalum HorseCamp er det hesten, som er i centrum. Her skal deltagerne lære, hvordan man sadler en hest op, hvordan man håndterer hesten, og hvordan man tilpasser udstyret. De skal arbejde med ponygames, lære om jordtræning og tage på rideture i den fantastiske natur omkring skolens afdeling i Korinth.

- Dalum Landbrugsskole råder over en stor lys stald, ridehaller, springbane, dressurbane, round-pen samt gode muligheder for lange rideture i det dejlige naturområde rundt om skolen. Vi lægger stor vægt på at skabe en lærerig oplevelse og et godt socialt sammenhold blandt deltagerne, siger Line Østergaard Nielsen.

Bison-besøg

For deltagerne på Camp Dalum, som er målrettet unge med interesse for landbrug, kommer ugen bl.a. til at stå på bisonsafari hos Europas største bisonfarm, Ditlevsdal, og en tur bag rattet hos Ringe Maskinforretning, som har kørt de tunge maskiner frem. Også skolens egne dyr og maskiner bliver inddraget i aktiviteterne.

- Dagen starter med fodring af dyrene i staldene og slutter med fest og hygge omkring lejrbålet eller i cafeen. Deltagerne får ansvaret for pasning af dyrene og vil i den forbindelse også få mulighed for en tur i vores store nye traktorer, siger Line Østergaard Nielsen.

Sidste år var første gang Dalum Landbrugsskole afholdt sommercamp.