Abonnementsartikel

Det exceptionelle sommervejr har haft indflydelse på badevandet, hvor der er mange badestrande, der i perioder er ramt af blågrønalger, der er glade for det varme og stillestående vand, som sommeren har budt på mange steder i landet. Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse, der kommer med en række gode råd:

Hvis man går i vandet og ikke kan se sine fødder for alger, så er det ikke en god idé at hoppe i vandet, hverken for mennesker eller dyr. Hold øje med røde flag på stranden, der betyder forbud for badning, og se kommunens hjemmeside, da kommunen kontrollerer badevandet og advarer de badende, hvis der er for store mængder alger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøstyrelsen har derfor lavet et kort, hvor man kan finde information om badevandsforholdene i den enkelte kommune. Se kort her.

Ifølge Miljøstyrelsen, skal man være opmærksom på, at det er den enkelte kommunes ansvar at kontrollere badevandskvaliteten og advare om blandt andet for høje koncentrationer af blågrønalger, så der er forskel på, hvordan og hvor meget kommunerne informerer om badevandet på deres hjemmeside.