Abonnementsartikel

For de fleste herhjemme har sommeren været usædvanlig varm. Og hos Hargassner Danmark har den været endnu varmere, for midt i den bagende hede har firmaet kæmpet for at gøre klar til at rykke ind i nye lokaliteter i Randers.

- Ja, jeg keder mig ikke lige nu, lyder det med jysk underdrivelse fra ejer Bent Christensen, der glæder sig til at flytte ind i både større og flottere lokaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi overtog bygningerne 1. marts, men de var lejet ud indtil 1. juli, så det er først her, at vi kunne komme i gang med at lave om.

Fem års jubilæum

Hargassner Danmark er importør af de kendte østrigske pille- og fliskedler, og det er ingen tilfældighed, at skiftet fra adressen i Ulstrup og til Randers sker lige om kort tid.

- Den 1. september er det lige nøjagtigt fem år siden, vi bestilte de første to Hargassnerkedler. Så udover at indvie nye lokaler, showroom og kontorer, så fejrer vi vores fem års fødselsdag med Hargassner, fortæller Bent Christensen.

En anden årsag til at knokle ekstra på i sommervarmen, er, at markedet for pille- og fliskedler ligger stille hen i sommermånederne.

- Kunderne går i sommermode. Men når folk nu kommer hjem efter sommerferien, og vi når hen til september, så finder mange ud af, at de skal have lavet nyt varmeanlæg, siger Bent Christensen, som ud over den nye adresse også kan glæde sig over fyldte ordrebøger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hargassners primære marked i Danmark er fliskedler. Vi har pillekedler fra 6 kW og op til 200 kW, men i fliskedler har vi op til 330 kW.

Også i byzone

Selv om en fliskedel er meget populær på landejendomem udenfor byzonerne, så kan man faktisk finde dem i byzoner også.

- Fliskedler er typisk til landbrug og boligområder, men det er også Hr. og Fru Nielsen. Den mindste fliskedel, vi har, er på 20 kW, den kan klare en opvarmning - afhængig af isolering - op til 400 kvadratmeter. Og sådan en model har vi også solgt til en familie midt i en villakvarter, fortæller virksomhedsejeren.

- Det er jo en oplagt mulighed for folk, der selv kan lave flis, siger Bent Christensen.

Hargassner Danmark holder 5 års jubilæum og Åbent hus den 1. og 2. september på adressen Frederiksbergvej 9, 8920 Randers.