Abonnementsartikel

De invasive krabber blev første gang observeret i Danmark i 2011 ved Rømø og er senere også fundet flere steder langs Vestkysten og i Limfjorden. Krabberne er invasive og stammer oprindeligt fra asien og er mere territoriale og aggressive end vores hjemmehørende strandkrabbe, og vil ofte være overlegne i kampen om føde.

Miljøstyrelsen blev onsdag den. 1 august gjort opmærksom på fangsten af en pensel-klippekrabbe ved et arrangement afholdt af Naturskolerne i Sønderborg Kommune ved Als. Krabben er ikke før observeret i området, men den dukkede op til en krabbefangst til et blå-flags arrangement.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Indberet krabberne

Både pensel-klippekrabben og asiatisk strandkrabbe er mindre end vores hjemmehørende strandkrabbe og kan skelnes fra den hjemmehørende strandkrabbe ved, at dennes skjold er smallere bagtil og dens øjne sidder tæt sammen, modsat de invasive krabbers, hvis skjold nærmest er firkantet og lige afskåret, og hvis øjne sidder i en større afstand fra hinanden.

For at få et bedre overblik over de invasive krabbearters præcise udbredelse, kan man nu indberette både asiatisk strandkrabbe, pensel-klippekrabben og den kinesiske uldhåndskrabbe på Miljøstyrelsens indberetningsportal for invasive arter.

Vedhæft altid et billede af krabben til indberetningen, så observationen kan bekræftes. Hvis du er i tvivl om hvilken krabbe der er observeret, kan der sendes en mail med billeder til invasivearter@mst.dk, hvori man kan se krabbens kendetegn.