Abonnementsartikel

Halvdelen af de danskfødte ulvehvalpe fra 2017 er nu fundet i Tyskland via DNA-prøver. Den seneste er en hanulv med det mundrette navn "GW 924 m". DNA-analyser afslører, at ulven har opholdt sig hhv. nord og nordvest for Hamborg den 8. og den 19. juli. Ulven har taget den lange vandring fra Ulfborg til Hamborg hen over foråret/sommeren. En tur på mere end 300 km i fugleflugt.

Ulven er den fjerde hvalp fra Ulfborgparret, som er genfundet i Tyskland. Én hunulv blev i maj fundet død efter at være påkørt, mens yderligere én hun- og nu to hanulve er identificeret på baggrund af DNA-spor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ulvesamarbejde

Takket være det centraleuropæiske ulvesamarbejde (CEwolf), som er en integreret del af Miljøstyrelsens overvågning af ulven og et godt samarbejde med de tyske myndigheder, har det været muligt at fastslå de fire ulves identitet og oprindelse ved at matche deres DNA-profiler med det centraleuropæiske ulveregister.

Fundene af de danskfødte ulvehvalpe i Tyskland viser, at det er nyttigt med internationalt samarbejde, når det gælder overvågning af dyr som ulve der bevæger sig over store afstande.

Det vides endnu ikke om Ulfborgparret har fået hvalpe i 2018.