Abonnementsartikel

Når Maskiner under Broen løber af stablen den 22. og 23. august, så har HA Fog en lille eldreven nyhed med på standen. Der er tale om WorkyQuad fra det italienske firma Cast Group.

WorkyQuad er en læssemaskine og redskabsbærer, hvor føreren står op og kører maskinen med skridstyring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den italienske producent fremstiller diverse typer skovle, koste, klippere, pallegafler, hydrauliske hamre og bor til maskinen, og desuden fremstiller HA Fog en lang række redskaber, som kan tilpasses WorkyQuad.

Der findes en enkelt model til el-drift, mens resten er til benzin og diesel.

Årelang fokus på el

HA Fog var det første firma til at introducere en eldrevet, knækstyret redskabsbærer - nemlig Nimos Posi-trac - som firmaet også viser frem med en eldrevet græsklipper fra GMR Maskiner. Ifølge en pressemeddelelse fra FA Fog, har det årelange fokus på elmaskiner bevirket, at firmaet på dette område i dag er klædt godt.

- Vi har også egen redskabsproduktion af el-redskaber, så hele firmaet har oparbejdet en betydelig ekspertise. Det gælder også vore servicefolk, og vi har været igennem alle børnesygdommene, siger direktør Karsten Fog.

Saltspreder til alle typer

- Vi satser også meget på Hilltip saltspredere, som vi sælger mange af. De leveres udført i et kraftigt plastmateriale og drevet af el. Det betyder, at de kan anvendes på alle typer køretøjer lige fra en pickup til en traditionel traktor og naturligvis på forskellige el-køretøjer, siger Karsten Fog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig med, at det er en enkel spreder, er den forsynet med det gps-baserede spredesystem Htrac, som kunderne er meget glade for, og som giver en meget præcis og ensartet fordeling af saltet til gavn for både økonomi, miljø og sikkerhed.

Derudover har HA Fog også elbilerne fra Goupil er med på Maskiner under Broen. De findes i en række forskellige udgaver som ladbil, kassevogn, med tiplad og udstyret som affaldsbil. HA Fog er i gang med at opbygge et landsdækkende forhandlernet for Goupil.