Abonnementsartikel

Lokalbetjente fra lokalpolitiet og færdselspolitiet kigger med de næste tre uger, når skolerne ringer ind efter sommerferien og de mindste trafikanter starter i klasserne.

- Det skal være sikkert og trygt at bevæge sig i trafikken, og i den kommende tid har vi fokus på de nye skolebørn og intensiverer vores indsats ved skolerne, siger vicepolitiinspektør Søren Uhre, Københavns Vestegns Politi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den første uge står der "information og dialog med børn og voksne om trafiksikkerhed" øverst på betjentenes skema. De to efterfølgende uger retter politiet opmærksomheden mod lovovertrædere med kontroller og fotovogne ved skolerne.

Fokus på høj fart

Politiets kontroller ved skolerne får blandt andet fokus på høj fart, børn uden sikkerhedsseler, brug af håndholdt mobil, parkeringer til fare og øvrig trafikal adfærd.

- Vis særlige hensyn, når du nærmer dig en skole eller ser en lille dreng eller pige i trafikken. De kan være usikre og skal lære at færdes sikkert på vejene til og fra skole. Sæt farten ned, husk at give børn sele på og tænk over dine trafikale adfærd, opfordrer vicepolitiinspektøren.

Politiets skolestartkampagne løber fra mandag 13. august til fredag 31. august, hvor ambitionen er, at besøge så mange skoler i de 11 vestegnskommuner som muligt. Politifolkene vil også støtte og vejlede de lokale skolepatruljer.