Abonnementsartikel

Da producenten ÖkoFEN i 2015 introducerede deres kondenserende pillefyr Pellematic Condens, var det allerede forberedt på, at det på et senere tidspunkt også skulle kunne producere el. Nu er firmaet så klar med Pellematic Condens_e. Der er tale om en version af Pellematic Condens, som er blevet forsynet med en stirlingmotor for strømproduktion.

Det elproducerende pillefyr henvender sig til den llille familie, og det er ikke pladsen, der kommer i vejen for en eventuel installation. I en pressemeddelelse skriver5 firmaet, at fyret har størrelse som et stort køleskab. Det nye Pellematic Condens_e måler 73 gange 72 cm, og opbygning af alle til- og afgangsledninger er lavet, så kedlen også kan opstilles i et hjørne, da tilslutning af frem- og returløb sker foroven, således at nødvendige pumper kan monteres direkte på fyret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nem montering

Kedlen leveres færdigmonteret, og ifølge ÖkoFEN gør den nye rammeopbygning, at enheden kan køres med en sækkevogn gennem en 70 cm dør uden afmontering af udvendige komponenter. Ved snævre passager eller hjørner kan kedlen nemt afmonteres, og derefter komme igennem åbninger med en bredde på kun 40 cm.

Stirlingmotoren leveres færdigmonteret eller separat efter ønske.

Det kondenserende pillefyr tilbyder samme komfort som andre moderne, automatiske varmeanlæg. Det vil sige, at der sjældent er brug for asketømning, og rengøring, askeudtagning og optænding fungerer helt automatisk.

Selvforsynende med strøm

Pellematic Condens_e er en central komponent i ÖkoFENs koncept "Huset, der er selvforsynende med strøm". Med modulær opbygning kan forbrugeren ifølge pressemeddelelsen fra ÖkoFENs trinvis overgå til 100 procent økologisk varme og blive 100 procent selvforsynende med strøm. De enkelte moduler, der kan kombineres, udgøres af pillefyret med e-ready-pakke, solcelleanlæg, akkumulatorer og til sidst strømproduktion fra pillefyret.

Stirlingmotoren, der har en elektrisk ydelse på op til 1 kW, er fra firmaet Microgen. Pellematic Condens kan producere fra 10 til 16 kW varmeeffekt.