Abonnementsartikel

Så er der dømt DM i papirflyvning, og du har altså mulighed for at blive den nye danmarksmester og prøve at slå rekorden i længste kast. Sidste år blev der sat en ny danmarksrekord i længste kast for børn, da 10 årige Nikolaj Brandt fik sit fly ud på hele 27,14 meter. Dermed slog han den hidtidige rekord med mere end otte meter.

Design dit eget fly

Det er ikke nemt at få et fly til at flyve mere end tyve meter, selvom verdensrekorden for længste kast er på 69,14 meter. Det kræver de helt rigtige foldninger og den rigtige kasteteknik. Som deltager vælger du selv dit flys design.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I weekenden den 1. og 2. september kan du dyste i to discipliner. Der dystes i den længste flyvning og det bedst designede fly. Museet stiller et værksted til rådighed, hvor man kan design og udvikle sit eget fly. Derefter kan man prøve at flyve med det på banen i museets store haller, hvor papirflyet kommer til at flyve rundt mellem de flyvemaskiner, der er udstillet på museet. Vinderne kåres af museets flyfrivillige, der ved alt om, hvad det kræver at få et fly på vingerne, og vinderne offentliggøres derefter på museets Facebook og hjemmeside.