Abonnementsartikel

MIDDELFART: Når 2018 bliver til 2019, vil der igen blive skruet på emissionskravene i Europa. 1. januar 2019 erstatter den nye emissionsstandard, Stage V, de tidligere udgaver.

Hos Kärcher introducerer man nu redskabsbæreren Mic 35 i forbindelse med Maskiner under Broen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen i sig selv er ikke ny. Det er en tvilling til Mic 42, som Kärcher viste frem for første gang for et år siden, da der var Have & Landskab i Slagelse. Mic 35 har dog en lidt mindre motor.

Vi har nu fire modeller i vores portefølje, der lever op til de nye krav.

Salgschef Flemming Christensen

Kärcher

Lageret skal tømmes

Fra 1. januar er det ikke længere tilladt uden dispensation at sælge maskiner i Europa med motorer, som ikke lever op til de skærpede krav.

- Vi har nu fire modeller i vores portefølje, der lever op til de nye krav. Vi vil gerne være forgangsmænd i forhold til de nye krav, og derfor har vi nu fire maskiner på markedet, som lever op til den nye standard. I sidste ende kommer det dig, mig og alle andre til gavn, for vi får et bedre miljø, siger Flemming Christensen, der er Kärchers salgschef på området "outdoor".

Den større feje-/sugemaskine MC 130+ fra Kärcher, er ikke ny på markedet. Men den bliver nu relanceret med en ny motor, som også lever op til Stage V.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den sidste Stage V-maskine fra Kärcher er Mic 70.

Der går formentlig lidt tid, inden man ikke længere ser nye maskiner på markedet, som ikke lever op til Stage V. Der er muligt at søge om dispensation fra reglerne frem til udgangen af 2020.

Hos Kärcher har man nu modeller, som der skal dispensation til for at sælge fra 1. januar. Det er Mic 34 og Mic 50, hvis afløsere allerede er lanceret i form af Mic 35 og Mic 70.

- Når lageret af indkøbte motorer til de to maskiner er tømt, udgår Mic 34 og Mic 50, siger Flemming Christensen.

Tyggegummifri på sekunder

På Maskiner under Broen har Kärcher flere nyheder med foruden de førnævnte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SGG 1 lyder betegnelsen for en ny damprenser, der skal være tyggegummiets værste fjende.

Et rygbåren gassystem varmer et opløsningsmiddel op, som med sprøjter på et stykke tyggegummi på en flise eller lignede.

Få sekunder efter slipper tyggegummiet underlager, og man kan fjerne det. Systemet kan køre op til otte timer. Flemming Christensen fortæller, at der ikke efterlades skadelige kemikalier fra opløsningsmidlet.