Abonnementsartikel

Vejret tegner indtil videre godt til den første efterårsweekend den 1.-2. september, når Store Hestedag slår dørene op for et bredt udvalg af oplevelser for heste- og hundefolk - og alle dem midt i mellem. Programmet er netop blevet klar med over 140 programpunkter fordelt over de to dage, og det kan hentes på storehestedag.dk/program.

Store shows og sjældne racer

På det store stævne kan man møde både traditionelle, populære heste- og ponyracer og i Danmark sjældne racer som Lucitano, Hackney og Walander. Der bliver i år afholdt Danmarksmesterskaber i grooming, som er en disciplin, hvor ejeren gør sin hest i klar til show eller stævne. Nogle heste vaskes, flettes og får olieret hove, mens andre groomes med pynt, der understreger deres race. Man kunne også kalde det DM i smukkesering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er der masser af spændende opvisninger og shows med både action og ynde. I år får Store Hestedag besøg af franske Anne Gaelle-Bertho, som vil vise os sit populære show med frihedsdressur.

Hundedans og jagtinstinkter

I hundeafdelingen er der besøg af Everfow, den mekaniske ræv. Uerfarne såvel som garvede gravgående hunde kan prøve deres evner af på Everfox hver dag i jagthunde-området. Er man interesseret i hundedans, så kan man møde Emmy Simonsen, som konkurrerer på landsholdet med sine hunde Hero og Gollum. De fremføre den anderledes disciplin dogdancing. Derudover kommer Wendy, hvalpen kendt fra Facebook, og hendes ejer fra dogwhisperer.dk forbi. Her kan man lære sin hund at gå i snor uden at trække.

Sidste år havde Store Hestedag mere end 23.000 gæster, og i år finder stævnet sted den 1. - 2. september på Dyrskuepladsen, Darupvej 19, 4000 Roskilde.