Abonnementsartikel

Cyklistforbundet inviterer hele Danmark op på cyklen på Naturens Dag, og det sker med fem tip til store naturoplevelser på cykel.

- To hjul giver pedalkraft til at nå langt omkring, og det gør cyklen til en særlig ven på Naturens Dag. Vi ønsker alle en dejlig dag med nye og overraskende oplevelser, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Velvalgt grej

Lidt velvalgt grej får følelsen af at være på ekspedition til at vokse. Men slæb ikke det halve af huset med - hold det enkelt og sjovt. En lup kan eksempelvis gøre en myre til en drabelig gigant. Et simpelt syltetøjsglas kan blive til et improviseret terrarie. Med en kikkert kan I spotte vildt og rovfugle på lang afstand.

Prøv at fare vild

Både børn og voksne er vant til, at hverdagen er skemalagt, og bilen kører efter GPS. Så slip cyklerne løs på ukendte veje og mærk fryden brede sig sammen med et lille sug i maven. For hvad venter der, hvor stien svinger? Måske er vejen blind - eller måske kommer I ud på et eventyr, I aldrig kunne have planlagt? Og hvis I tager mobilen eller et kort med i tasken, skal I nok komme hjem, inden ungerne skal i skole igen.

Kriblende kryb

Hvad er et eventyr uden vovemod? Ikke rigtig et eventyr, vel? Så husk at gøre noget, I næsten ikke tør! I behøver ikke at svinge jer i reb over halsbrækkende slugter. Naturen kan sagtens bringe hvin og gys frem, uden at det bliver farligt. Børn, der cykler godt, kan finde en bakke i skoven, som det kræver mod at suse ned ad. Måske tør de også stikke hånden ind i det hule træ? Eller forsigtig holde en bille i hænderne?

Uden mad og drikke

Man kan godt blive sulten af en storslået og heltemodig cykelekspedition! Og selv om I kan være heldige at finde et gammelt æbletræ, lidt nødder og et par svampe, så skal de voksne ekspeditionsledere huske at pakke noget lækkert, der egner sig til at spise i skovbunden eller i grøftekanten. Og smør hellere en ekstra bolle, for mad smager bare bedre under åben himmel.

Skattejagt

Børn er notoriske samlere. Så du kan hurtigt sætte gang i en lille skattejagt i naturen, og det behøver langt fra at være den hellige gral, I går på jagt efter. Tiden flyver, når I først får øje på, hvad er findes i skovbunden, i grøften eller på stranden. Blanke kastanjer, kogler, svampe, skaller, blomster - og måske en helt særlig skat som en lille klump rav eller et gevir fra et rådyr. Lad skattene bagefter pynte hjemme i vindueskarmen og huske jer på, at I snart skal på ekspedition igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser, der skal få flere børn og voksne ud i naturen.