Abonnementsartikel

Gennemsnitslevetiden for mennesker er steget meget de senere år, og det samme gør sig gældende for vores kæledyr. Det gælder for især hund og kat, men i særdeleshed også for heste.

Det betyder i sagens natur, at der går mange ældre heste rundt, da rigtig mange hesteejere er flinke til at sende de aldrende heste på pension.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det betyder også, at der er en del ting, man skal være opmærksom på, da en pensionisthest - ganske som os andre - har brug for lidt ekstra pleje og opmærksomhed. Vi har samlet 10 gode råd, der kan gøre livet lettere for din gamle ven.

10 gode råd

Hold øje med din hest hver dag. Vær opmærksom på, om der er forandringer i hestens huld og opførsel. Er der ændringer, så adresser dem med det samme. Små skavanker kan hurtigt udvikle sig.

Brug højenergi-foder. Næsten alle producenter tilbyder seniorfoder og kosttilskud. Undgå - som altid - foder med støv og mug.

Den gamle hest skal hest fodres adskilt fra yngre, mere aggressive heste. Den vil sjældent kunne klare sig i kampen om foderet.

Fodr gerne med flere hyppigere intervaller - gerne fire til fem gange om dagen. Det hjælper på fordøjelsen med flere, mindre portioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sørg for, at vandet altid er rent og klart. Vandet må ikke være for koldt, da det kan føre til kolik eller andre problemer.

LÆS OGSÅ: Hjælp din hest af med dyrlægeskræk

Juster hestens rationer, så den ikke taber i vægt. En god regel er, at man skal kunne føle hestens ribben, men IKKE se dem.

Sørg for at motionere hesten - skånsomt - så den opretholder muskelmasse og fleksibilitet.

Strigl hesten jævnligt, det er godt for både blodomløb og pelspleje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ældre heste får ofte tumorer. Hold øje med usædvanlige knuder og vækster. Tjek fra hoved til hale - også under halen.

Og til sidst - selvfølgelig - rutinemæssige besøg af dyrlæge. Ring med det samme, hvis du bliver opmærksom på et problem.