Abonnementsartikel

Biogas og biomasse kommer til at spille en endnu større rolle i fremtidens grønne energiforsyning. Det kommer nu også til udtryk på Agromek, hvor der bliver etableret et stort område med udstillere, der alle arbejder med biogas eller biomasse.

- Der er virkelig stor fokus på bioenergi nu. Vi er derfor meget glade for at kunne præsentere op imod 20 udstillere inden for biogas- og biomassehåndtering. Det bliver en unik del af Agromek, hvor landmænd og andre interesserede kan blive opdaterede på den nyeste udvikling inden for biogas og biomasse, siger Agromeks direktør Claus Hermansen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En af udstillerne i det nyetablerede område er Ammongas A/S, der producerer opgraderingsanlæg, hvor biogassen oprenses for CO2, for at den efterfølgende kan udnyttes i naturgasnettet.

- Vi er meget begejstrede over, at Agromek etablerer dette biogasområde. Det er lige stedet for os og målrettet vores teknologi, siger salgskoordinator Alexander Ryhl, Ammongas.

Han håber, at Agromek kan medvirke til, at endnu flere bliver interesserede i de muligheder, der ligger i at opgradere biogassen, for at den grønne energi kan lagres i naturgasnettet.

- Når vi er med på Agromek, er det fordi, der kommer mange af vores potentielle kunder og samarbejdspartnere fra ind- og udland. Dem vil vi gerne fortælle om mulighederne i vores anlæg, som i de fleste tilfælde bliver bygget i tilknytning til nye biogasanlæg, siger Alexander Ryhl.

Faglige oplæg

I Agromeks biogasområde bliver der også holdt faglige oplæg om rammebetingelser, biogasproduktion, biomasser med videre - alt sammen emner, der relaterer til biogas. Dem står blandt andre Foreningen Biogasbranchen for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bakker op om Agromeks initiativ, for vi håber, at det kan medvirke til, at der er endnu flere, der får øje på biogas og på de fordele, det har for landbruget, siger administrerende direktør, Frank Rosager, Foreningen Biogasbranchen.

Han påpeger, at danske virksomheder ligger helt i front, når det gælder biogasanlæg, der er baseret på gylle og affald til produktion af grøn energi.

- Der er netop vedtaget et nyt energiforlig i Danmark. Det er vi meget tilfredse med, da det vil bane vejen for en udbygning af biogasproduktionen. I 2024 forventer vi, at mindst 20 procent af det danske gasforbrug kommer fra biogas, siger Frank Rosager.

Agromek 2018 finder sted den 27. - 30. november i MCH Messecenter Herning.