Abonnementsartikel

Miljø- og Fødevareministeriet åbner i dag hjemmesiden kendkemien.dk, som indeholder viden om kemi i mad, cremer, legetøj og andre forbrugerprodukter.

Portalen er fuld af tips og konkrete råd til, hvad man bør være opmærksom på, hvis man vil spare sig selv, sine børn og miljøet for unødig kemi. Målet er at give borgerne et nemt overblik over hverdagens kemi, og hvordan man bedst muligt styrer uden om unødvendig kemi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis du gerne vil have færre pesticidrester i ungernes frugt eller vide mere om kemi i emballage, så er kendkemien.dk et oplagt sted at gå hen. Det er en stor styrke ved siden, at den giver borgerne mulighed for et bredt overblik og en enkelt indgang til et hav af viden og informationer, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen, Henrik Dammand Nielsen.

Fra mad til makeup

Universet har links til Miljøstyrelsens og Fødevarestyrelsens hjemmesider. Derfor spænder det også bredt fra mad til makeup.

- Der er flere områder, hvor man med enkle handlinger og små vaneændringer kan begrænse mængden af kemiske stoffer, som f.eks. de mindste udsættes for. Blot fem minutters udluftning inden sengetid, kan gøre en forskel for indeklimaet på børneværelset. Den viden ønsker vi at dele med danskerne gennem kendkemien.dk, siger kontorchef i Miljøstyrelsen, Magnus Løftstedt.

Kendkemien.dk er inddelt i kategorierne hud og krop, mad, boligen, gravid og børn, samt hobby og fritid.