Abonnementsartikel

Den helt rigtige rå og rustikke stemning i boligen er en trend, der er vundet frem de seneste år, og ifølge livsstilseksperter er den kommet for at blive. Det skriver producenten lim, spartel og fugemasse, Dana Lim. Hvide, minimalistiske vægge er på retur til fordel for dybe farver og et mere industrielt og personligt præg, hvilket har fået firmaet til at udvikle en ny indfarvet spartelmasse, som alle kan bruge til at skabe en rustik stemning i hjemmet.

2018 er året, hvor vi gør op med det spæde, kølige skandinaviske look og minimalistiske former. Sådan lyder det ifølge boligsitet Houzz, som beretter, at trenden er kendetegnet ved, at de hvide vægge viger pladsen til fordel for varmere farver, der indbyder til mere ro og hygge:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi byder organiske, amøbeformede former velkomne. Alle materialer med taktile overflader vinder ind, lyder det fra Mette Helena Rasmussen, som er boligstylist fra tv-programmer som Nybyggerne på TV2.

Fransk baggård

De taktile overflader med struktur og den rustikke stemning kan skabes i boligen på mange forskellige måder. En af dem er at bruge en indfarvet spartelmasse, som gør det nemt at skabe struktur i væggene, samtidig med at væggen tilføres en farve.

Det fortæller Loa Nielsen, som er produktudvikler hos Dana Lim. Hun har spottet boligtendensen med det stemningsfulde look og har derfor skabt spartelmassen Rustik 636.

- Rustik er en helt ny produkttype, og med den kan man skabe den rette rustikke stemning i boligen. Den giver en struktur i væggen, der emmer af fransk baggård med masser af patina, siger Loa Nielsen.

Nem at arbejde med

En spartelmasse som Rustik 636 er nem at påføre, også selvom man ikke er uddannet maler eller håndværker:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ikke så meget modstand i Rustik 636 som i en traditionel spartelmasse. Den er nem at arbejde med og glatte ud, så den får den helt rigtige struktur, siger Loa Nielsen og tilføjer, at produktet skal ses som et alternativ til traditionel maling.

Rustik 636 fås i farverne mørkeblå, grå, en varm beige, en dyb rød og så grøn, som især hitter i boligindretningen lige nu.

Den nye spartelmasse kan købes i det lokale byggemarked, hvor den er at finde ved siden af de andre populære Dana Lim-produkter til boligen.