Abonnementsartikel

Med familieforøgelse følger lykke, kærlighed og en masse planlægning. Men har man en kat i huset, så er der god grund til at være ekstra opmærksom. Mange nybagte forældre oplever, at deres kat reagerer negativt på familieforøgelsen, og det kan skabe splid i familien, hvis foreningen af kat og barn ikke tackles korrekt, forklarer Lotta Möller, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

Katten kan for eksempel finde på at hvæse ved første møde med barnet, ligesom den kan blive forskrækket, hvis børn løber rundt i huset. Derfor vil katten hvæse eller forsøge at skabe afstand til barnet, hvis den oplever, at det er larmende, fortæller Lotta Möller:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kattens opførsel varer indtil, den indser, at barnets løb og larm ikke er farligt. Når den har vænnet sig til barnet, er det sjældent noget problem. Katte er tilpasningsdygtige og kan vænne sig til det meste. For nogle katte kan det dog tage længere tid, og det kræver tålmodighed, samtidig med at dyreejerne gør hvad de kan for katten. Som ansvarlig katteejer skal man tilpasse sig sin kats behov.

Stor glæde af hinanden

Børn og dyr har utrolig stor glæde af hinanden. Man kan derfor se frem til at barn og kat får en dejlig hverdag sammen, hvor barnet lærer om empati og respekt, og katten får en ny yndlings legekammerat.

Der findes ingen katterace, der kan defineres som en "familiekat". De har alle brug for hjælp til at vende sig til et nyt familiemedlem.