Abonnementsartikel

På grund af den varme sommer har dyrehospitaler landet over i år modtaget mange tilskadekomne katte, der er faldet ud fra både vinduer og altaner, som har stået på vid gab i sommerheden. Desværre er mange af katten ikke sygeforsikret, og det kan blive dyrt for kat og ejer.

Ifølge en ny undersøgelse, foretaget af Yougov for Agria Dyreforsikring, har kun 14 procent af danske katteejere tegnet en sygeforsikring på deres kæledyr. Det skyldes hovedsageligt, at katteejere ikke finder det nødvendigt. Men undersøgelsen viser også, at 46 procent af de katteejere, der har tegnet en sygeforsikring, har haft behov for forsikringen efterfølgende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brækket ben til 13.500 kr

Jesper Mortensen og hans kæreste har oplevet, hvor vigtigt det er at sygeforsikre deres katte. Edward, en dengang 10 måneder gammel indekat, faldt ud af et vindue fra 1. sal i parrets hus. Heldigvis havde de tegnet en sygeforsikring:

- Den havde brækket begge knogler i det ene forben. Og det blev dyrt at operere. Dyrlægen sagde at operationen tog halvanden time eller der omkring. Men i hvert fald betalte Agria Dyreforsikring 10.900 kr., og så betalte vi selv kun 2.600 kr., fortæller han

Dyrlæge Mogens Brix, Veterinær konsulent hos Agria Dyreforsikring, oplever, at mange kattejere desværre ikke har en sygeforsikring til katten, når uheldet er ude. Han oplever oftest, at folk har svært ved at få det gjort, eller at de ikke tænker over risikoen for sygdom eller tilskadekomst og derfor ikke ser det som nødvendigt. Men det er rigtig ærgerligt, når regningen bliver for stor og katten derfor ikke reddes - men aflives.

- Konsekvensen, af ikke at have en forsikring er, at man godt kan redde katten, men at man vælger ikke at gøre det af økonomiske årsager? Og det er kun forsvarligt, at man tænker økonomi. Men det er jo selvfølgelig ærgerligt, at den økonomiske vinkel af det kunne have været undgået, siger Mogens Brix.