Abonnementsartikel

Da den danske importør af den amerikanske Hustler zeroturn-plæneklipper, ZTR ApS, for nylig kom hjem fra USA var det med to vigtige ting i bagagen. Ud over prisen "Executive Diamond Award", som firmaet modtog for at have solgt flest Hustler-maskiner i Europa, havde man nemlig også en spændende nyhed med: Hustler Super S.

Der er tale om en nyudvikling i rækken af Hustlers Zero-turn maskiner. For i modsætning til alle de andre modeller, hvor man sidder behageligt, så står man op på den nye, kompakte maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På de fleste af vores maskiner sidder man jo komfortabelt ned, fortæller direktør i ZTR, Torben Nielsen.

- Men flere og flere har behov for at være mere fleksible under klipningen. Hvis man eksempelvis ofte har brug for at stå af for at fjerne forhindringer, såsom legetøj nedfaldne grene med videre, samt åbne låger eller køre på skråninger, så er den nye Hustler Super S helt sikkert spændende, siger han

Derudover har den nye maskine den fordel, at den har en ultra-kompakt opbygning, som gør, at den fylder minimalt på en trailer eller ved opbevaring.

Op til 15 kilometer i timen

Det er endnu ikke helt sikkert, hvilken model af den nye Hustler-serie, der kommer til Danmark. Hustler Super S kommer nemlig i forskellige bredder og med forskelligt udkast, men ifølge Anders Skovholm, Salgs- & Marketingchef i ZTR, så vil den danske importør fokusere på en udgave med en klippebredde på 122 cm med tre knive og bagudkast (48" RD).

Derudover vil den nye Hustler være udstyret med en Kawasaki FX691V-motor med to cylindre og 22 hk. Klippehøjden er fra 3,8 - 14 cm (1.5"- 5.5"), og endelig har den opretstående bruger muligheden for at dreje håndtaget i bund og nå op på hele 15 kilometer i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God til danske forhold

ZTR ApS har været dansk importør af Hustler siden 2015, og som prisen for mest solgte maskiner i Europa antyder, så er det gået rigtigt godt. Og der er ifølge direktør Torben Nielsen flere grunde til succesen.

- Det skyldes nok primært det klima, vi har herhjemme. Og hertil kommer også det relativt høje lønniveau i Danmark, som gør at græsklipning skal forgå hurtigt og effektivt for at være en lønsom forretning for en anlægsgartner, siger han og tilføjer:

- Det er lige præcis den hurtige hastighed og høje effektivitet i alle græstyper, som har gjort, at netop zeroturn-plæneklipperne har vundet så stort indpas i den danske maskinpark.

Den nye Hustler Super S er klar, når sæsonen går i gang næste forår.