Unikt ladefund med veterantraktorer, specialbiler, reservedele og motorer ser dagens lys i Østervrå.

I en lade i Østervrå står der en stor og sjælden samling af 54 veterantraktorer, specialbiler, reservedele og motorer. Efter ejerens dødsfald har familien besluttet, at den unikke samling nu skal sælges på netauktion ved Campen Auktioner A/S, Randers.

Den nu afdøde Karsten Rasmussen fra Østervrå startede allerede i sine teenageår med at samle på traktorer. Siden har han købt, solgt og renoveret dem.

- Min far var jo gammel mekaniker, så alt med motor har altid interesseret ham. Traktorer var hans store hobby, og han havde da planer om, at de nok skulle restaureres engang, men det vigtigste for ham var at eje dem. Det var det han levede og åndede for, fortæller Lasse Rasmussen, søn af Karsten Rasmussen, der var ejer af samlingen.

Også specialkøretøjer

Samlingen består ikke kun af 54 veterantraktorer af mærkerne Fordson, Massey Ferguson, IH, Bukh og Fiat med flere, men også flere specialkøretøjer. Det drejer sig blandt andet om en Opel Rekord, en Opel Olympia, en Opel Rekord Deluxe samt en veteran campingvogn af mærket MKP. Dertil kommer mange forskellige reservedele, løse motorer og meget andet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Et familieforetagende

Traktorerne har nu stået stille i flere år, og det har dog ikke været en nem beslutning for familien at sætte samlingen til salg.

- Vi har ofte været med ude og hente traktorerne og hjulpet til med de ting, som han ikke selv har kunnet gøre. Hans samling var nærmest et familieforetagende, så det er da lidt vemodigt at sælge samlingen, fortæller Lasse Rasmussen og fortsætter:

- At være i familie med ham var nogle gange et lidt større stykke arbejde, men vi hyggede os med det, og det har været en stor del af vores liv. Vi var dog ikke altid helt enige om, om han virkelig manglede flere traktorer, fortæller han med et glimt i øjet.

En spændende opgave

- Det er altid specielt at komme ud til ladefund, for der gemmer sig mange unikke ting, der har betydet meget for samleren, men også for familier som denne, hvor hobbyen nærmest har været et familieforetagende, fortæller direktør og auktionarius Finn Campen.

- Det er en fin samling, der nok skal tiltrække mange samlere fra hele Danmark og Europa. Veterantraktorer og specialkøretøjer er gode samleobjekter, som der altid er stor interesse for på auktioner.

Indholdet af ladefundet bliver solgt i flere dele. Yderligere informationer om salget af den store samline veterantraktorer kan findes på Campen Auktioners hjemmeside.