Abonnementsartikel

Retten i Herning idømte forrige uge en 66-årig mand 40 dages betinget fængsel for at have skudt en ulv med sin riffel. Dommen bliver nu anket af Statsadvokaten i Viborg, der vil have landsretten til at tage stilling til, om straffen skal skærpes. Det oplyser senioranklager Mette Bøgelund Hansen fra Statsadvokaten i Viborg. Det skriver

- Vi ønsker både, at landsretten tager stilling til, om fængselsstraffen skal være højere, men også om den tiltalte skal have frakendt sit jagttegn, siger senioranklager Mette Bøgelund Hansen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den 66-årige har jagttegn, men Retten i Herning valgte ikke at frakende ham retten til at gå på jagt.

- Det er en meget speciel straffesag, fordi domstolene aldrig tidligere har taget stilling til, hvad straffen skal være for at skyde en ulv. Derfor er det vigtigt, at vi også får landsrettens vurdering, siger Mette Bøgelund Hansen.

Ulven blev skudt med en riffel den 16. april 2018 på en mark i Vestjylland. Riflen blev affyret fra en bil. Udover 40 dages betinget fængsel fik den 66-årige konfiskeret den dræbte ulv og sin riffel, ligesom han blev dømt til at betale sagens omkostninger. Ankesagen er endnu ikke blevet berammet ved Vestre Landsret.