Abonnementsartikel

HAMBORG: Siden 2015 har Husqvarna arrangeret konferencen Silent City. I år var ingen undtagelse, da de slog dørene op for en to dages konference i Hamborg, hvor temaet blandt andet var støj og klima i byen.

Det hele var dog ikke oplæg og taler om klimaet. Tirsdag tog redskabsproducenten scenelyset og løftede sløret for en ny robotplæneklipper med navnet AutoMower 535 AWD, der blandt andet udmærker sig ved at kunne klippe skråninger med 70 graders hældning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et fint forhold til skråninger

Den nye AutoMower kan som sagt klippe stejle skråninger. Det har ifølge Husqvarna flere fordele med sig - for det første er stejle skråninger besværlige og relativt farlige at klippe for mennesker, men man skal ikke være nervøs for, at robotten dratter ned af en stejl bakke.

For det andet sørger robotten selv for at klippe græsset jævnligt, hvilket frigiver mere tid til andre opgaver - det kunne for eksempel være beskæring af træer, nyplantning eller vedligehold af bede, buske og hække.

Det siger sig selv, at konkurrenternes klipperobotter giver de samme fordele i forhold til tidsforbrug, men Husqvarnas nye 535 AWD har et es i ærmet. Som det ser ud nu, er det nemlig den eneste robot på markedet, der kan arbejde i så stejlt et miljø.

Stabilitet og sikkerhed

Fordi robotterne kører ensomt rundt hele døgnet, er de udsatte for hærværk, tyveri og nysgerrige børn, men maskinen har en del sikkerhedsforanstaltninger, der sørger for, at hverken maskinen eller pilfingre slår sig.

Maskinen kommer med en GPS-tracker, der altid kan lokalisere den. Derudover skal man aktivere den med pinkode, så man kan ikke lige uden videre stjæle den for at bruge den. Man kan simpelthen ikke sætte den i gang uden koden, og ejermanden kan hurtigt finde den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er AutoMower 535 AWD også indrettet sådan, at den kan sættes til at bippe, hvis den bliver løftet af uvedkommende. Det skulle skræmme hærværksmænd væk. Derudover klipper maskinen ikke, hvis den løftes, så man skal gøre sig umage for at skære sig på den, lover Husqvarna.

Robotten er klar til foråret 2019.