Abonnementsartikel

FREDERICIA: Der er godt nyt til anlægsgartnere, udlejningsvirksomheder og dem, der skal have skaffet sig af med de skrantende juletræer, der ikke klarede sommerens tørke.

Skovmek ved Fredericia har nemlig fået en ny Rabaud flishugger hjem. Flishuggeren er produceret i Frankrig, og imens den ikke ligger i den billige prisende, så har den noget at komme med, når det kommer til kvaliteten. Det fortæller Anders Gundtoft, der er ejer af forretningen og Rabaud-forhandler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ingen af de produkter, jeg har, er andenrangsprodukter. De holder, og hvis de skranter lidt, så ryger de ud af programmet. Rabauds flishuggere er lette at servicere, og så holder de længe, siger Anders Gundtoft.

Hans nye maskine Rabaud Xylochip 150 er, som navnet indikerer, i stand til at tage stammer op til 150 millimeter.

Transportbånd til smågrene

En af 150'erens helt store forcer er det transportbånd, der sidder foran valsen, og som trækker træet ind i huggeren. Båndet sørger nemlig for at samle smågrene og kviste op, så det bliver nemmere for eksempelvis anlægsgartnere at komme af med haveaffald.

- Transportbåndet er med til at gøre Rabaud'en unik. Det kan til- og fravælges, ligesom man også selv kan vælge, om selve huggeren skal køre med knive eller slagler, siger Anders Gundtoft.

At kunne vælge mellem slagler og knive - eller begge - kan også vise sig at være en stor fordel for dem, der skal af med havearbejde. Slaglerne tager nemlig bedre imod småsten, der måtte snige sig ind i maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nem service og stærk motor

Maskinen kan vælges i flere forskellige modeller, hvor motorstørrelse og indtræksbredden varierer. På 150'eren har den for eksempel en 36 hestes motor. Herudover er motoren også nem at servicere, og smøring af lejere kan gøres ved blot at løfte motorhjelmen.

Der er derfor ikke nogen plader, er skal af- og påmonteres for, at man kan komme til at servicere maskinen, og det er også med til at give den længere holdbarhed.

- Maskinen fås i flere forskellige størrelse. De kommer med eller uden transportbåndet, og så kan de alle sammen køre på tre forskellige programmer: økonomi-, middel- eller fuld ydelsesprogram, siger Anders Gundtoft.

Udover forhandlingen af Rabaud, sælger Skovmek også stubfræsere og slagleklippere fra Rayco, skovvogne fra BMF, Lasco kløvehoveder og den helt store sælgert: Fældehoveder fra Mecanil.