Abonnementsartikel

I løbet af efteråret er det svært at opdage en hund eller kat ved daggry eller skumring. De fleste ulykker sker i tætbebyggede områder, på trods af gadebelysning de fleste steder.

Reflekser kan faktisk redde liv. En god refleks skal kunne ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle. Hvis du ikke har refleks på, er du først synlig ved cirka 20 meters afstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der findes et væld af reflekser på markedet til hunde, katte og deres ejere - alt fra diskrete reflekser integreret i hundesnoren til lysende halsbånd, refleksveste og blinkende lygter. Når der nu findes så mange forskellige reflekstyper, kan det være svært at beslutte sig for, hvad der er bedst. Lad ikke bare type og udformning afgøre, hvilke reflekser du vælger - reflekserne skal være synlige for at gøre nytte. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Bliver slidt

Noget, som mange ikke tænker på, er, at reflekser bliver slidt ret hurtigt. De fleste holder kun et års tid og skal så skiftes ud. Bliver refleksvesten hyppigt vasket, hundesnoren udsat for vind og vejr, og ligger reflekserne i lommen sammen med dine nøgler, skal de skiftes ud med jævne mellemrum.

Gør det derfor til en vane at kontrollere gamle reflekser ved at lyse på en gammel og en ny refleks med cirka fire meters afstand. Sammenlign forskellen mellem den gamle og den nye refleks, og skift den gamle ud, hvis den ikke ses lige så tydeligt som den nye refleks.