Abonnementsartikel

Med tre nyheder blandt årets stjernenyheder på Agromek beviser Poda Hegn, hvorfor de er Danmarks førende hegnsleverandør. Der er tale om en mobil færist, en soldrevet automatisk låge samt en hydraulisk lågeåbner.

Mobil færist

Den nye mobile færist bygger videre på den originale Poda Færist, der er en komplet enhed med bund og sider, der ganske enkelt placeres i en udgravning på stedet - uden behov for støbning af fundament.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye mobile færist er en helt ny type, der anbringes ovenpå jorden. Færisten er forhøjet på midten, så dyrene afskrækkes fra at passere den.

Færisten er beregnet til midlertidig brug i naturområder og afsides beliggende steder som et alternativ til opsætning af låger. På grund af forhøjningen er den mobile færist dog ikke velegnet til personbiler med lav frihøjde. Den er konstrueret af præfabrikerede og standardiserede dele, så den kan skræddersys. Desuden kan den leveres enten komplet galvaniseret eller i en udgave, hvor rørene er ubehandlede.

Soldrevet lågeautomatik

Den nye, soldrevne automatik giver mulighed for at åbne en låge automatisk, blot med et tryk på en knap - også på afsides steder, hvor der ikke er adgang til 230 Volt. Motor og styring kører nemlig på 24 Volt og drives af en strømforsyning, der forsynes med strøm fra solceller. Den soldrevne automatik kan monteres på de fleste låger og tilpasses efter behov.

Systemet er velegnet til låger på ridestier, der går gennem indhegnede områder. Automatikken aktiveres med en trykknap, der monteres i en bekvem højde, så rytteren kan blive på hesten. Lågen har en ?blød start/stop?-funktion, så hesten ikke forskrækkes. Fotoceller registrerer bevægelse i lågeåbningen, så lågen ikke lukker, før man er helt igennem.

Hydraulisk lågeåbner

Den hydrauliske lågeåbner er en ny måde at gøre naturområder mere tilgængelige for kørestolsbrugere og andre bevægelseshæmmede, cyklister, folk med barnevogne med mere. Lågeåbneren fungerer også som en almindelig lukkemekanisme, så gående kan betjene lågen som en almindelig låge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den hydrauliske lågeåbner er 100 procent mekanisk, og fungerer uafhængigt af lysnet, solceller eller batterier. Systemet åbner lågen ved hjælp af en håndbetjent hydraulisk pumpe, der er indbygget i en stander på hver side af lågen. Efter man har passeret, lukker lågen automatisk, så der ikke er nogen risiko for at lågen efterlades åben og dyrene løber ud. Lukketiden kan indstilles trinløst, ligesom lukkekraften kan tilpasses til den aktuelle låge.

Poda Hegn er på stand J 7140.