Abonnementsartikel

Når Agromek åbner den 27. november, kan Scanboiler Varmeteknik præsentere en spritny træpille- og fliskedel. Og som altid når der i disse dage kommer nye produkter i energi-genren, så har den miljømæssige skrue fået endnu en omgang.

Scanboiler Varmeteknik er importør af træpille- og fliskedler fra den østriske producent Fröling, og den brandvarme nyhed hedder Fröling T4e.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om en ny lavenergikedel med høj effektivitet til træpiller og træflis. Den fås fra 45 til 60 kW, og kedlen har blandt andet indbyggt partikelseparator, som betyder at støvemissionerne reduceres væsentligt. Derudover leveres kedlen med indbygget kedelshunt samt røggas recirkulering for højere effektivitet. Disse features skulle påbygges kedlen som ekstraudstyr og fandtes kun til kedler på 200 kW eller større.

Den integrerede kedelshunt betyder også, at installationsarbejdet er noget nemmere.

Speciel vippeteknologi

Som noget nyt har kedlens rist en speciel vippeteknologi. Den kan vippes 110 grader, hvilket gør, at risten bliver helt tømt for slagger og aske.

Fröling T4e's askesystem fungerer med separat snegl for røgveksler og brændkammer. Det gør, at der ingen risiko er for sekundær luft gennem den opdelte askebeholder.

Askebeholderen er dimensioneret til cirka 1.500 timers drift, hvilket giver meget få tømninger i løbet af et år. Scanboiler Varmeteknik er på stand E 4030.boa