Abonnementsartikel

Hækplanter og læplanter kan plantes både om foråret og efteråret. Fra midt oktober og faktisk helt indtil frosten falder, er den optimale periode at plante sine hækplanter om efteråret. Om foråret kan du faktisk allerede begynde at plante nogle hækplanter så snart frosten er helt væk og jorden er til at grave i. Men lige meget hvilken hæk du har, er her dog nogle ting du skal huske at gøre inden plantning af hækken.

Forberedelse af jorden

Løsn jorden med en spade. En god huskeregel er, at jorden skal løsnes i både i en spadestiks dybde og en spades bredde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overstående metode er tilstrækkelig hvis du har købt barrodsplanter, men har du købt dine hækplanter i potter, så skal du grave lidt mere i dybden, samt ud til en halv meter i bredden.

Vanding af hækplanter

Vand hvor du har løsnet jorden. En tommelfingerregel siger 30 liter vand per kvadratmeter.

Hvis du har købt potteplanter, så gennemvand også potterne. Hvis du har plantet pottede hækplanter, så vær opmærksom på, at de skal have meget vand de først tre uger efter plantning. Husk derfor endelig at holde jorden omkring fugtigt. Hvis du ikke har tiden eller overskuddet til det, så kan du vælge at lægge en siveslange.

Sådan sætter du hækken

Hækken skal nu placeres i randen.

Er der tale om en potteplante, så husk at fjern de øverste 2 cm muld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige meget om det er en hækplante i potte eller barrods hækplante så skal de begge stå så rodkanten står i samme højde som jordoverfladen.

Når hækplanterne er plantet, så brug forsigtigt fødderne til at træde jorden til ved planternes rødder.

Når alt er færdigt, skal du vande hækbedet igennem.

Gødning til hækken

Du skal ikke gøde dine hækplanter efter plantning. Det har udelukkende en negativ effekt, da det kan svide rødderne.

Vent derfor indtil sommeren i stedet for, hvor du i juli måned i stedet kan købe en omgang komposteret gødning og ligge oven på jorden.