Abonnementsartikel

DMI har redesignet en af Danmarks mest brugte vejr-apps "DMI Vejr" med et mere brugervenligt design, som gør det nemmere at få vejret lige præcis, hvor du gerne vil have det.

- Det glæder mig, at DMI nu giver os alle en bedre mulighed for at følge med i vejret. App'en gør vejrudsigten mere personlig og lokal, og den kan være med til at øge trygheden og sikkerheden for borgerne, ikke mindst når vejret raser. Her er det særligt afgørende, at den enkelte borger på en smart måde kan holde sig opdateret, og det kan man nu med app'en, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Artiklen fortsætter efter annoncen

DMI Vejr samler de mest populære af DMI's vejrprodukter, som borgerne har brug for, når de er på farten.

En mere overskuelig app

Med den nye app får brugerne forbedret mulighed for at få beskeder på skærmen, når DMI's meteorologer udsender varsler om farligt vejr. Man kan for eksempel tilmelde sig varsler for "favoritsteder" som hjemmet eller sommerhuset, hvor man ønsker at være særligt på vagt.

- En af DMI's vigtigste opgaver er at levere troværdig viden om vejr, klima og hav til borgerne. Med den nye app får borgerne lettere adgang og meget bedre mulighed for at indhente nøjagtig viden om de vejrforhold, der interesserer den enkelte, siger DMI's direktør Marianne Thyrring og fortsætter:

- Vi ved, at rigtigt mange træffer beslutninger om deres hverdag på baggrund af DMI's vejrdata. Den nye 'DMI Vejr'-app kan være en hjælp, når du skal vælge mellem cyklen eller bussen, solbrillerne eller regnjakken eller måske overvejer, om du skal sikre båden eller havetrampolinen, fordi der er varslet storm.

Skal være overskueligt

DMI har lagt stor vægt på, at app'en skal gøre det overskueligt for brugeren at få de vejrdata, som den enkelte har brug for. Brugertests har blandt andet. ført frem til et forbedret overblik over vejrudviklingen de næste 48 timer, som er et vigtigt redskab, når weekenden eller ugen skal planlægges. Med ikoner og grafer for temperatur, nedbør og vind har DMI forbedret designet og det grafiske overblik over vejrudviklingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig tilbyder den nye app såkaldt geolokation, hvilket betyder, at du altid kan få dit lokale vejr, uanset hvor i verden du befinder dig.

Du kan downloade DMI's nye vejr-app i app-store eller Google-play.