Abonnementsartikel

Tilbage på Agromek 2016 havde Ib E. Mortensen en prototype af Eurocomach ES12 ZT4 med. Den vakte opsigt.

Minigravere med proportionalstyrede joystick er ikke noget nyt, men i 1 ton vægtklassen er det stadig ret nyt. Netop det lagde de besøgende mærke til ved 1,2 ton minigraveren fra italienske Eurocomach.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplevede, at førerne af de mindre minigravere var begejstrede for, at der var kommet en maskine med proportionalstyrede joystick, hvor alle gravefunktioner betjenes i joysticket. En anden ting, de besøgende lagde mærke til, var, at den også er designet, så der er rigtig god plads til føreren, selv med en størrelse 47 i sko. Og det svingbare armlæn gør den nem at hoppe af og på, siger Leo Thomsen fra Ib E. Mortensen AS.

- Inden messen var omme, havde vi skrevet rigtig mange op, som var interesserede i at høre mere fra os om den nye model, fortsætter han.

Som det går med mange udviklingsprojekter, blev ES12 ZT4 lidt forsinket, men heldigvis var de interesserede tålmodige. Da maskinhandlen i Kastbjerg i maj 2017 fik de første maskiner hjem, var de fleste solgt inden. Den næste portion blev nærmest revet væk.

Bedste gravedybde i vægtklassen

Eurocomach ES12 ZT4 er en Zero Tail model, hvor maskinens bagende holder sig indenfor undervognens bredde. I august 2017 kom der en storebror - ES14 SR4. Den vejer 1,3 ton, også med proportionalstyrede joystick, men med short radius bagende. Begge maskiner præsterer godt på gravedybde.

- Vi har valgt at udstyre de danske modeller med langt gravestik som standard, siger Leo Thomsen, som mener, at det giver klassens bedste gravedybde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu ser vi frem til at introducere en helt ny model fra Eurocomach på Agromek. Hvis den bliver taget lige så godt imod som ES12 ZT4, bliver vi ganske glade, siger Leo Thomsen.