Abonnementsartikel

Det var Labans ejer, Katrine Bragenholt M. Johansen, der indstillede Laban til Agria Dyreforsikrings konkurrence, "Danmarks Dyrehelt 2018", tilbage i september. Dengang var hun ikke i tvivl om, at Laban kunne gå hele vejen og vinde konkurrencen:

- Min skønne lille ponydreng Laban er en helt, fordi han spreder glæde og giver gode oplevelser af en helt særlig karakter. Ud over at være besøgspony er han den mest fantastiske pony, fortæller Katrine om Laban.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med titlen som "Danmarks Dyrehelt 2018" modtager Laban og Katrine blandt meget andet en pengepræmie på 20.000 kroner fra Agria Dyreforsikring, som de har valgt at donere til organisation Nyt Hesteliv.

Spreder glæde på plejehjem

Laban har vundet titlen som Danmarks Dyrehelt 2018 for sin indsats som besøgspony på plejehjem, botilbud, børnehaver og vuggestuer i Nordjylland, hvor han gør en verden til forskel for borgerne. Nogle beskriver ham som en "terapi-pony" på grund af den ro og glæde, han giver dem.

Når han bevæger sig ned ad gangen mod beboerne på plejehjemmene, kan man høre dem udbryde "Nu kommer de, nu kommer de!". Og mens han på forsigtige hove går rundt i dagligstuen, bliver det ene efter det andet minde fra beboernes ungdom bragt til live. "Jeg har også haft hest!", lyder det sommetider fra de ældre, der elsker når Laban besøger dem.

Reddede Laban fra vanrøgt

I dag er Laban en glad 13-årig pony. Men dengang Katrine mødte ham, havde han levet et hårdt liv med vanrøgt. Katrine tog ham til sig og gav ham et godt og værdigt liv hos sig i Nørre Kongerslev, sydøst for Aalborg.

- Han har haft en hård start på livet med tæsk, men det til trods, så er han så venlig, god og rolig af sind, fortæller hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkurrencen "Danmarks Dyrehelt 2018" søger efter kæledyr fra hele landet, som udfører ekstraordinære gerninger for deres ejer eller på anden måde er helte i hverdagen. Bag konkurrencen står Agria Dyreforsikring.

Helbredende effekt

Og den endelige vinder af konkurrencen blev således Laban fra Nørre Kongerslev. Ligesom Katrine, bemærkede Agrias dommerpanel den glæde, Laban spreder:

- Jeg er fuldstændig overbevist om, at dyr kan have en helbredende og gavnlig effekt på deres mennesker. Laban viser tydeligt, hvordan han kan røre mennesker, han slet ikke kender, blot ved at være sig selv og til stede, siger dyreelsker og Tv-vært Puk Elgaard.

- Alle dommerne var meget rørte over den lille ponys store effekt. Laban er et godt eksempel på, hvad heste også kan i samværet med mennesker, og Laban har en positiv påvirkning på mange, uddyber Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse og del af Agria Dyreforsikrings dommerpanel.

I dommerpanelet sidder bl.a. også dyrlæge Lene Thaulow, hundeadfærdskonsulent Lise-Lotte Christensen og sidste års vinder, Læsehunden Molly med sin ejer Lis Welin.