Abonnementsartikel

Der er lagt op til både leg og alvor i den nye UTV fra Polaris, der herhjemme forhandles af Team Polaris ATV. Ranger 150 EFI er en videreudvikling af en tidligere model, nemlig ZTR 170, og den er nu forvandlet til en "voksen" børne-UTV.

- Den er ufattelig let at køre. Det er sådan, at hver gang man kører i den, så synes man, det er hylemorsomt, siger en begejstret Polaris-ekspert, Stig T. Møller, Team Polaris ATV.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om modellen egentlig er beregnet til børn, så er den ikke udelukkende til leg. Den tidligere model ZTR 170 er blevet markant forbedret, så den nye udgave både er større, og samtidigt er den udstyret med en række nye features.

Ekstra komfort

Motoren er på 150 kubik og er luft- og oliekølet. Chassiset er blevet ekstra forstærket, og modellen er blevet udstyret med en større frihøjde og uafhængigt fjedersystem for bedre komfort. Hertil kommer blandt andet justerbare fjedre og sæder. De to sæder er med sele og sikkerhedsnet, som beskytter børnene fra at falde ud.

- Det er jo en Ranger, som bare er skaleret ned. Den har store hjul og benzinindsprøjtning (EFI), der er ikke noget med choker. Så har den fået instrumentering, ligesom de store modeller har, med kilometertæller, service og tankmåler, siger Stig T. Møller.

Forældrekontrol over maskinen

Som noget helt nyt har forældre, der investerer i UTV'en til familiens mindre medlemmer, nu fuld kontrol over maskinen. Det sker via det nye Ride Command-system, der kontrolleres af en app, der downloades til mobilen.

- Med det nye system kan du via din telefon afgrænse et område, for eksempel en fodboldbane, så bilen ikke kan køre udenfor dette område. Det styrer du simpelthen via mobilen. Du kan også styre fra telefonen, hvor stærkt børnene kan køre, og hvilket tidspunkt, de må køre på, fortæller Stig T. Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så generelt kan man sige, at der er tale om en børnemodel, der er blevet lidt professionel.

- I princippet er den til leg, men med den udformning den har, kan børnene sagtens gå til hånde og for eksempel køre ud og fodre et par heste eller noget kvæg. Den er til kombineret leg og lidt alvor, siger Polariseksperten.