Abonnementsartikel

KT Maskiner er at finde på Agromek, og her præsenterer de en ny fejemaskine i Tuchel Snow 660. Maskinen er beregnet til snerydning modsat mange af Tuchels andre maskiner, der kan flere forskellige ting. Den har en 660 millimeter børste, der er støttehjul på som standard, så man lettere kan styre højden, og så er OMS-motor på den.

Maskinforhandleren har fået Tuchel-maskinen hjem, da den specialiserede maskine manglede i hans sortiment.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det danske marked har et ønske om, at fejemaskiner kun skal køre snetjeneste. Så skal de være meget åben foran, og det har jeg ikke kunne tilbyde før nu. Det betyder jo så bare, at de køber den type maskine ved en af mine kollegaer, og det er jeg naturligvis ikke interesseret i, siger Poul Andresen, der er ejer af KT Maskiner.

Den har en justerbar børste, så den kan rydde sne flere forskellige steder uden problemer.

- Man vil gerne have, at en fejemaskine er åben, så den kan komme af med sneen. Men hvis man kører på parkeringspladser, er der også ofte sand eller grus, og der kan man gøre den mere eller mindre foran, siger Poul Andresen.

Anderledes motor

På grund af specialen inden for snerydning har maskinen brug for en OMS-motor. Der er simpelthen brug for noget mere kraft og en mindre spildprocent.

- OMS er en forstærket motor, der gør, at man kan overføre flere kræfter til børsterne med mindre olie. Typisk siger man, at man gerne vil bruge 50-60 liter olie i minuttet, når man skal feje sne, men denne maskine kan nøjes med 40 liter olie, siger Poul Andresen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På hans andre fejemaskiner sidder der en OMR-motor, og her er den normale virkningsgrad på cirka 60 procent. Altså er cirka 40 procent af motorens kraft spild.

- På denne OMS-motor er virkningsgraden mellem 75 og 80 procent. Men det gør naturligvis også, at den motor er væsentligt dyrere end på vores andre maskiner, siger Poul Andresen.

Det er anderledes for Tuchel at lave en maskine bygget udelukkende til snerydning. Ingen af KT Maskiners andre 11 fejemaskiner fra firmaet er sådan. De er til gengæld mere alsidige.

Bliver også solgt uden for Norden

Man kan næsten høre i navnet, hvor maskinen er bedst. Nordic Snow er dog blevet solgt til både Tyskland og Østrig, men dens åbne front går ikke nødvendigvis godt syd for grænsen.

- I Danmark skal maskinen være så åben som mulig henne foran, for ellers kan den ikke feje sne. Den regel gælder for eksempel ikke i Tyskland, for der er de meget obs på, at de ikke må smide for meget med materialet. så der lukker man den mere. Der er en helt anden mentalitet og regelsæt, siger Poul Andresen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

KT Maskiner fik prototypen af maskinen hjem sidste år, og han har solgt fem styk. Det antal er han dog ikke helt tilfreds med.

- Normalt sælger vi mellem 350 og 400 fejemaskiner om året, men det kan selvfølgelig nå at komme endnu, når folk får øjnene op for produktet, siger Poul Andresen.